Dobra saradnja opštine i Boračke organizacije

0
Opština Višegrad
Opština Višegrad / Panoramio

VIŠEGRAD – Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić rekao je da je zadovoljan saradnjom lokalne uprave sa ovom organizacijom i podrškom koju pruža boračkim kategorijama.

„Zastupljeni smo na svim nivoima, tako da imamo naše komisije za stambena pitanja i za dodjelu stipendija“, istakao je Vasić.

On je dodao da se najveći dio sredstava koje dobijaju iz budžeta opštine dodjeljuje nezaposlenim demobilisanim borcima, porodicama poginulih boraca za liječenje, porodicama koje odlaze u obilazak grobova u druge gradove, te za uređenje spomenika.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da sa opštinskom Boračkom organizacijom lokalna vlast ima veoma dobru saradnju.

„Opština Višegrad je budžetom predvidjela blizu 200.000 KM i na vrijeme isplaćuje sve obaveze prema Boračkoj organizaciji. Na obostrano zadovoljstvo održavamo sastanke i dogovaramo zajedničko djelovanje“, dodao je Đurević.

On je istakao da boračke kategorije ne smiju biti zaboravljene.

„Ne pomažemo ih samo putem budžeta opštine, stambeno smo ih zbrinjavali u saradnji sa Vladom Republike Srpske, a nadam se da ćemo i u narednom periodu rješavati stambene probleme“, rekao je Đurević.

Pravo na boračko-invalidsku zaštitu ostvaruju 2.483 korisnika na području opštine Višegrad.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare