Do polovine jula raspuštanje kolektivnog centra Podromanija

0
Do polovine jula raspuštanje kolektivnog centra Podromanija

SOKOLAC – Ključevi 17 stanova namijenjenih izbjegličkim kategorijama stanovništva na Sokocu mogli bi biti dodijeljeni korisnicima polovinom jula, nakon što budu završeni preostali radovi na zgradi, čime će biti završen proces zatvaranja kolektivnog centra kamp Podromanija, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Srpske.

Od preostalih radova u narednih nekoliko dana zgrada će biti priključena na elektroenergetsku mrežu, navodi se u saopštenju nakon sastanka koji na Sokocu održao šef kabineta resornog ministra Dragan Štrbac sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom i predstavnicima Centralne evropske banke /CEB/ i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica su posredstvom Programa rješavanja problema povratnika, izbjeglica i raseljenih lica u posljednje tri godine u realizaciju ovog projekta uložili ukupno 196.629 KM.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu izgradnje stambene zgrade sa 64 stana u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja /CEB dva/ koji na području Srpske realizuje Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica.

Vrijednost izgradnje iznosi oko 2.100.000 KM, dok je opština Sokolac realizaciju projekta podržala sa 900.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments