Do danas upisano 40 budućih prvačića

0

U Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama od početka aprila, kada je počelo prijavljivanje djece za upis u prvi razred školske 2017/2018. godine, do danas je upisano 40 budućih prvačića.

Psiholog u Osnovnoj školi „Srbija“ Nataša Simović rekla je Srni da će upis trajati do 1. septembra i da roditelji djece rođene 2011. godine mogu svakog radnog dana prijaviti buduće prvačiće pedagoško-psihološkoj službi škole.

„Za prijavu im je potreban izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o mjestu prebivališta i nalaz i mišljenje o zdravstvenoj sposobnosti djeteta“, rekla je Simovićeva.

Ona je naglasila da se na području opštine zbog stalnog doseljavanja stanovnika iz inostranstva očekuje upis većeg broja prvačića u narednim mjesecima i početkom septembra.

Simovićeva je navela da pri centralnoj školi „Srbija“ funkcioniše i područna škola u Podgrabu, u kojoj se svake godine smanjuje broj učenika, tako da se godišnje upisuje do šest prvačića.

Osnovnu školu „Srbija“ pohađa 600 učenika, zajedno sa područnom školom Podgrab.

Na području opštine Pale juče i danas se vrši testiranje iz srpskog jezika i matematike za male maturante koji će svoje školovanje nastaviti u srednjoj školi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare