Do danas prijavljeno 50 budućih prvačića

0
Počela realizacija projekta

U Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama za upis u prvi razred školske 2018/2019. do danas je prijavljeno 50 budućih prvačića.

Psiholog u Osnovnoj školi „Srbija“ Nataša Simović rekla je Srni da ovo nije konačan broj prijavljene djece, jer roditelji svaki dan pristižu.

Prema njenim riječima, upis će trajati do 1. septembra, a roditelji djece rođene 2012. godine mogu svakog radnog dana prijaviti buduće prvačiće pedagoško-psihološkoj službi škole.

„Za prijavu im je potreban izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o mjestu prebivališta i nalaz i mišljenje o zdravstvenoj sposobnosti djeteta“, rekla je Simovićeva.

Ona je istakla da su od opštine Pale dobili spiskove koja djeca prema uzrastu treba da krenu u prvi razred, tako da se nadaju da će formirati tri odjeljenja i zadržati broj prvačića.

Simovićeva je navela da je zajedno sa pedagogom testirano 15 učenika od do sada prijavljenih 50, navodeći da test pokazuje i mjeri intelektualne sposobnosti učenika.

Ona je rekla da pri centralnoj školi „Srbija“ funkcioniše i područna škola u Podgrabu, u kojoj se svake godine smanjuje broj učenika, tako da se godišnje upisuje od pet do šest prvačića.

Osnovnu školu „Srbija“ pohađa oko 600 učenika, zajedno sa područnom školom Podgrab.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments