Do 15. februara prijave za program pred polazak u školu

0
Otvoren Dječiji vrtić

VIŠEGRAD – U vrtiću „Neven“ u Višegradu u toku su pripreme za realizaciju besplatnog programa pripreme za djecu u godini pred polazak u školu koji će ove godine pohađati oko 60 mališana, a prijave traju od danas do 15. februara.

Programom će biti obuhvaćena djeca rođena 2017. godine, a vaspitno-obrazovni rad odvijaće se u dvije grupe, od 1. marta do 31. maja, u terminu od 16.00 do 19.00 časova.

Direktor ovog vrtića Danka Mitrović rekla je Srni da je, na osnovu evidencije Centra za socijalni rad, ove godine oko 60 budućih prvačića i potencijalnih polaznika ovog programa.

„Za potrebe ovog posla sa evidencije Zavoda za zapošljavanje angažovali smo dva diplomirana pedagoga“, navela je Mitrovićeva.

Ona je istakla da je ovaj projekat, koji sufinansiraju opština Višegrad i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, izuzetno značajan.

„Učešće u programu pruža mališanima priliku da se u socijalnom i svakom drugom smislu pripreme za novu životnu fazu, odnosno za početak školovanja“, dodala je Mitrovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare