Đurović: Priznanje – kruna rada mladih atletičara

0

SOKOLAC – Nagrada za razvoj sporta u BiH je svojevrsno priznanje i kruna rada mladih atletičara, trenera i sportskih radnika u proteklih 18 godina, rekao je danas Srni trener “Glasinca” Neđo Đurović.
Atletskom klubu “Glasinac” sa Sokoca pripala je sinoć nagrada za razvoj sporta na izboru najboljih sportista BiH za 2018. godinu u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

On je dodao da su atletski entuzijasti počeli od nule 2000. godine osnivanjem kluba na Sokocu, te upornim radom i treningom dosegli sami vrh atletike u BiH i regionu.

“Od niza madalja izdvajam samo 25 balkanskih, među kojima je pet zlatnih i podatak da su 32 atletičara našeg kluba nastupala na svim velikim takmičenjima za reprezentaciju BiH”, rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, najuspješniji atletičari “Glasinca” na Prvenstvu Balkana bile su Mladena Petrušić sa osam osvojenih medalja, od kojih su četiri zlatne, Gorana Cvijetić takođe sa osam medalja, Sara Lučić sa pet, dok su po jednu balkansku medalju osvojili Željka Bartula, Darko Rosić i Borivoje Stanić.

Đurović je podsjetio da su njihovi atletičari učestovali na svim velikim takmičenjima, kao što su Prvenstvo Balkana, Prvenstvo Mediterana, Univerzijada, EJOF-u, Prvenstvo Evrope i svijeta i da su svuda bili zapaženi po rezultatima.

“Sokolački atletičari jedino do sada nisu učestovali na Olimpijadi, što nam je bila najveća želja sve vrijeme, zvijezda vodilja ka vrhunskim rezultatima. Nadamo se i tome”, istakao je on.

Đurović je naveo da su dobri rezultati postignuti zahvaljujući podršci opštine Sokolac, Grada Istočno Sarajevo i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a sportisti su to opravdali i najboljom afirmacijom svoje lokalne i gradske zajednice, Republike Srpske i BiH.

Prema njegovim riječima, dobri rezulati su počeli izgradnjom tartan staze na Sokocu 2004. godine i izgradnjom druge sportske infrastrukture.

Đurović je istakao da je preuzimanje nagrade za razvoj sporta sinoć za njega bio poseban osjećaj, jer su se članovi “Glasinaca” našli u društvu najboljih sportista, trenera i sportskih radnika BiH.

On je smatra da je ova nagrada veliki podsticaj za dalji rad sportista i članova kluba.

Sokolački atletičari su, naveo je Đurović, već počeli pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu, jer u januaru i februaru počinju dvoranska prvenstva na kojima su oni do sada imali veoma dobre rezultate.

On je najavio da se član “Glasinca” Sara Lučić priprema za učešće na Mediteranskim igrama, u Francuskoj, u skoku uvis.

Atletski klub “Glasinac” osnovan je na Sokocu 2000 godine. Trenutno ima više od 50 aktivnih članova i prema ocjenama sportskih radnika jedan je od uspješnijih u Republici Srpskoj i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments