Đurević posjetio Šumsko gazdinstvo „Panos“

0

VIŠEGRAD – Načelnik Višegrada Mladen Đurević posjetio je Šumsko gazdinstvo „Panos“ u ovoj opštini kako bi se upoznao sa njegovim radom i problemima sa kojima se zaposleni susreću.„`Panos` zapošljava gotovo 100 radnika i dio budžeta opštine puni se iz ovog preduzeća.

Dogovorena je saradnja koja se odnosi na čišćenje šumskih puteva na mjestima gdje se eksploatiše drvni sortiment, kao i zajedničko uređenje divljih deponija“, rekao je Đurević nakon posjete.

Direktor Šumskog gazdinstva „Panos“ Mladenka Šipčić kaže da poslovi koje obavlja gazdinstvo zahtijevaju određene oblike saradnje sa opštinom.

„Do sada nije bilo saradnje sa opštinom, a svi zadaci kojima se bavimo zahtijevaju da sarađujemo jer teritorija kojom gazduje Šumsko gazdinstvo `Panos` predstavlja 50 odsto teritorije opštine Višegrad“, istakla je Šipčićeva.

Ona je dodala da je saradnja važna i zbog očuvanja životne sredine i budućnosti šuma na ovom području.

„Zavisno od ostvarene zarade od prodaje drvnih sortimenata, određuje se i obaveza prema opštini Višegrad, koja iznosi 10 odsto. Ta sredstva trebalo bi da budu usmjerena na održavanje putnih pravaca sa kojih se vrši eksploatacija drvnih sortimenata“, pojasnila je Šipčićeva.

Ona je rekla da u okviru „Panosa“ postoji posebno lovište „Kamenica“ sa lovačkom kućom, te da je načelnik opštine obećao uvođenje struje u ovaj objekat.

Šipčićeva je dodala da je Šumsko gazdinstvo „Panos“ u posljednje tri godine povećalo cijenu rada, a broj neisplaćenih plata sa pet svela na dvije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare