Đurević: Našu opštinu i Herceg Novi povezuje stvaralaštvo Ive Andrića

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da Višegrad i Herceg Novi imaju puno sličnosti, kako kroz istoriju, tako i kroz turizam, da ih povezuje prije svega prijateljska veza, koja ojačava narod i veza koja stvara nove mogućnosti i nova ostvarenja.

“Zahvaljujući ovom susretu želimo podstaći naše mlade da kroz kulturu i sport djelujemo na više prostora, da razmjenjujemo kulturna bogatstva i baštinimo one vrijednosti koje su duboko u nama ukorijenjene”, istakao je Đurević nakon potpisivanja sporazuma o saradnji Višegrada i Herceg Novog u oblasti kulture.

On je dodao da su ove dvije opštine bile značajan dio života i stvaralaštva Ive Andrića i da je to ono što ih posebno povezuje.

Đurević je izrazio nadu da će i Višegrad imati Kuću Ive Andrića, kako bi pored Andrićgrada turistička ponuda bila još bolja.

U Herceg Novom je sinoć otvorena renovirana Kuća Ive Andrića, a predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurđević potpisali su Sporazum o saradnji ove dvije opštine u oblasti kulture. Ovom događaju prisustvovali su brojni gosti iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments