Đorđe Perišić: Odbojkaška i profesorska karijera

0

Paljanski Ljubinjac Đorđe Perišić, sjajnim igrama ove sezone predvodio je odbojkaše Jahorine do drugog mjesta u prvenstvu Republike Srpske.

„Perac“ kako ga zovu saigrači, izdanak je poznate odbojkaške škole iz Ljubinja, bio je i član kadetske reprezentacije Republike Srpske i učenik je trenera Slaviše Pešuta, sa kojim je sarađivao šest godina i od njega najviše i naučio.

Svoje prve odbojkaške korake Perišić je počeo kod Miladina Rudana i Milorada Krunića sa talentovanom generaciom Ljubinjaca rođenih 1988. godine.

Iz lijepih poslijeratnih dana odbojkaškog sporta Ljubinja sa Ilijom Ćukom, Srđanom Vidakovićem, Đorđem Telebakom, Radovanom Dangubićem, Danilom Ružićem, Đorđem Kneževićem, Radivojem Janjićem, Milovanom – Mimom Vasiljevićem, Mirkom Kozićem, Samirom Salihovićem, Sanjinom Bezdrobom i ostalima igrao je i Premijer ligu. Pod komandom trenera Slaviše Pešuta, jednim od najboljih poznavalaca odbojke u BiH.

Đorđe Perišić rado se sjeća nastupa u sezoni 2006/07. kad su Ljubinjci igrali i plej off. Iz te sezone do kraja života će pamtiti polufinalni susret za prvaka protiv odbojkaša iz Odžaka u Ljubinju. Tad je u sali „Borovik“ bilo skoro duplo više gledalaca nego što može stati i sa sjajnom navijačkom koregrafiom. Kao srednjoškolac kako każe doživio je nevjerovatan osjećaj.

Rado se naš „Perac“ sjeća i dvije sezone provedene u OK „Mokro“, kada su se borili i za ulazak u Premijer ligu. Svježa su mu sjećanja i nastupi sa Bojanom Aleksićem, Predragom Košarcom, Bojanom Tomićem, Milošem Jankovićem, braćom Bojanom i Damjanom Čvoro, Nenadom Pelemišom, Ognjenom Veselinovićem, Markom Simovićem, Predragom Močevićem, Nemanjom Šuko i Ratkom Simićem u dresu nekadašnjeg paljanskog premijerligaša Studenta, a sada su mnogi sa njim i članovi u MOK „Jahorina“.

Stasiti Ljubinjac, veliki borac koga krase i najljepše vrline uporedo sa odbojkaškom karijerom nije zanemario ni školovanje. Bio je jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sa odličnim razultatima i prosjekom ocjena 9,25 ostao je u Palama na Pravnom fakultetu u zvanju asistenta na užoj naučnoj oblasti Poslovno pravo i pravo društva. Trenutno se priprema za odbranu master rada na drugom ciklusu studija, a potom namjerava upis trećeg ciklusa studija na Pravnom fakultetu u Beogradute te pred njim je i profesorska karijera.

Ljubav za igru preko mreže i svoje bogato odbojkaško znanje i iskustvo Perišić prenosi kao i trener na mlađe kategorije u OK „Jahorinina“. Sigurno, njegov entuzijazam, radinost, volja, upornost je osnov da odbojkaške poletarce usmjeri ka pravim i pozitivnim vrijednostima sporta i života.

Paljanski odbojkaški prvoligaš sa opredjeljenjem i radom sa mlađim uzrastom, postavljen je na zdrave noge, a sa trenerom kao što je Perišić i njemu slični u dogledno vrijeme za očekivati da se vrati i na stare staze premijerligaške slave.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare