Ђорђе Перић отворио „Дане Србије и српске културе“ у Паризу

0

БИЈЕЉИНА – Отварање манифестације „Дани Србије и српске културе“ у Паризу обиљежено је наступом младог виртуоза из Бијељине Ђорђа Перића, саопштено је из Музичке школе „Корнелије Станковић“.

Ова значајна културна манифестација под називом „Наша д‌јеца су украс свијета“, која се одржава 23. пут, почела је јуче и трајаће до 24. јуна.

Манифестација је свечано отворена у Српском културном центру у Паризу, а отварању је присуствовао и предсједник Савеза Срба у Француској Давид Јаковљевић.

„Наступ Ђорђа Перића, као специјалног госта, био је прави спектакл који је одушевио присутне. Његова изузетна техника и емоционална интерпретација привукле су велику пажњу и аплауз публике, поставивши високе стандарде за све наредне догађаје у оквиру манифестације“, наводи се у саопштењу.

„Дани Србије и српске културе“ представљају традиционалну манифестацију која окупља српску дијаспору у Француској, али и бројне љубитеље српске културе и умјетности из различитих дијелова свијета.

Овај догађај нуди разноврстан програм који укључује концерте, изложбе, филмске пројекције, радионице и предавања посвећена српској култури, традицији и насљеђу.

МаниФестација је посебно значајна због своје улоге у промоцији и очувању српске културне баштине у дијаспори.

Тема овогодишњег Фестивала „Наша д‌јеца су украс свијета“ истиче значај најмлађих у очувању традиције и културног идентитета, те ће посебан фокус бити на програмима намијењеним д‌јеци и младима.

Савез Срба Француске и Удружење „Мондо култ“, као главни организатори, уложили су велики труд да би овај догађај био успјешан и незабораван, а њихова посвећеност и ентузијазам осигуравају да „Дани Србије и српске културе“ из године у годину расту и постају све значајнији културни догађај у Француској, додаје се у саопштењу.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare