Dječiji pisci družili se sa Zvorničanima

0

ZVORNIK – Autori predškolskih izdanja Danica Mojić, Milena Jović i Goran Gašić družili su se danas sa građanima Zvornika u knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske u okviru sajamskih dana i obilježavanja oktobra – mjeseca knjige.

Portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpkse Dejan Kerleta rekao je Srni da su Danica Mojić i Milena Jović autori udžbenika predškolskih izdanja i društvene igre „Jedi zdravo! bravo, bravo!“, koje koriste djeca predškolskih ustanova i nižih razreda osnovnih škola.

Kerleta je dodao da je Goran Gašić autor nagrađivane igre „Igrom kroz Srpsku“, koja se takođe koristi u predškoslkom obrazovanju i nižim razredima osnovne škole.

Podsjećajući da je oktobar – mjesec knjige i da je odgođen beogradski Sajam knjige, Kerleta je rekao da se Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske potrudio da održi sajamski duh, s obzirom da je veliki broj građana Srpske posjećivao Sajam knjige u Beogradu.

„U okviru sajamskog duha odlučili smo da napravimo sajamske dane u 20 knjižara Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva širom Republike Srpske, od kojih je jedna i u Zvorniku“, rekao je Kerleta.

On je naglasio da se sajamski dani ogledaju na dva načina, od kojih je jedan veliki popust koji u knjižarama Zavoda kreće od 20 do 70 odsto na sva izdanja ovog zavoda.

„Drugi način je da se ovim sajamskim danima približimo čitaocima uz pomoć i prisustvo naših autora, dakle da sastavimo čitaoce i autore da porazgovaraju, da razmijene mišljenja i da autori potpišu primjerke svojih djela čitaocima“, rekao je Kerleta.

Kerleta je podsjetio da zbog pandemije virusa korona mnoge promocije knjiga nisu održane, pa su i sajamski dani jedan vid upoznavanja čitalačke publike sa novim izdanjima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare