Dječiji maskenbal privukao pažnju velikog broja mještana

0

HAN PIJESAK – Maskenbalom na Han Pijesku, skoro stotinu djece od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda osnovne škole, pokazalo je danas sugrađanima svoju kreativnost, umijeće i uživalo u prigodnom zabavnom programu.


Zabavni program održan je na igralištu ispred Osnovne škole „Milan Ilić Čiča Šumadijski“, a manifestacija je organizovana kao završni segment projekta organizacije „Vorld vižn“, posvećenog osnovcima na Han Pijesku, ali i povodom skorog završetka nastave.

Organizator maskenbala Jovana Golić rekla je Srni da su djeca danas uživala u prigodnom zabavnom programu na igralištu ispred škole, a prošetali su i ulicom, gdje su privukli pažnju velikog broja mještana.

U saradnji sa učiteljicama, djeca su kreirala zanimljive maske junaka koje su zavoljela kroz lektiru i crtane filmove.

„Cilj ove manifestacije je da najmlađi učenici skrenu pažnju javnosti da im je potrebno mnogo više pažnje i bolje mjesto u zajednici“, rekla je Golićeva.

Za učesnike maskenbala organizacija „Vorld vižn“ obezbijedila je sendviče i osvježenje, u skladu sa programom „Zdrav način života“, koji se realizuje u Dječijem kutku na Han Pijesku.

Golićeva je izrazila nadu da će ovaj maskenbal postati tradicionalan programski sadržaj.

„Najmlađi su danas pokazali da je ovakvo druženje veoma korisno, jer kod njih budi kreativan rad pri pripremanju maski i poboljšava njihovu socijalizaciju“, dodala je Golićeva.

Ona je napomenula da je tokom ove godine kao aktivista organizacije „Vorld vižn“ sa ovom djecom organizovala nekoliko kreativnih radionica, mješovitih turnira u fudbalu i posjetu Pionirskoj dolini u Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare