Dječiji Centar „Buba-mara“ proslavio Krsnu slavu – Svetog Nikolu

0

Dječiji centar „Buba-mara“ je sinoć u sali Kulturnog centra Pale proslavio svoju Krsnu slavu – Svetog Nikolu.
Krsna slava, praznik posvećen svetitelju zaštitniku, pronašla je svoje mjesto i na UNESCO listi kao nematerijalno kulturno naslijeđe, a u DC „Buba-mara“ se trude da djecu uče važnosti očuvanja običaja i tradicije.

Zajedno sa svojim vaspitačima, djeca su pripremila priredbu koja se sastojala od brojnih pjesmica, recitacija i igrokaza.. Posebnu pažnju i oduševljenje publike izazvao je scenski prikaz obreda slave i igrokaz zaljubiška.

Direktor DC „Buba-mara“ Slavka Brezo je istakla da će u 2016. godini, kao što je to bilo i do sada, osnovni cilj biti poboljšanje uslova boravka djece u vrtiću. Najavila je i projekte „Buba-mara u snijegu“, „Buba-marine igre bez granica“, „Rastimo uz ples“ i razne druge manifestacije.

Već od 01. pa do 29. januara počinje upis djece u pripremna odjeljenja za polazak u školu!

Nakon lomljenja slavskog kolača i predstave „Uspavani Sveti Nikola“ na opšte oduševljenje djece upriličena je dodjela paketića i koktel za djecu i za roditelje.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/krsna-slava-dc-bubamara-pale-dec-2015/] width=[54] height=[54] title=[Dječiji Centar „Buba-mara“ proslavio Krsnu slavu – Svetog Nikolu] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Foto Vasić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare