Pomoć porodici Radeta Prodanovića

0

MILIĆI – Porodici Radeta Prodanovića iz Vlasenice, koji je početkom decembra teško povrijeđen prilikom sječe drveta, danas su pomoć uručili predstavnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići u porodičnoj kući Prodanovića u selu Bakići. Starješina jedinice Miodrag Pantić rekao je Srni da su pripadnici jedinice kojom on komanduje, odmah nakon što su saznali za nesreću, sakupili 2.000 KM i predali Radetovoj supruzi Dragici Prodanović, a danas su im dopremili i brašno, šećer i higijenskih sredstava.

„Osjećao sam dužnost, pošto sam i ja iz ovih krajeva, da pokušam da pomognem ovoj porodici. Inicijativu su podržali svi pripadnici jedinice jer Rade je poznat po tome što je dobar čovjek i što je spreman svakome da pomogne“, rekao je Pantić.

Rade Prodanović povrijeđen je prilikom sječe drveta, kada ga je u glavu udarila bukova grana.

Prva pomoć pružena mu je u Domu zdravlja u Vlasenici, odakle je upućen u Opštu bolnicu u Zvorniku, a potom u tuzlanski Klinički centar.

NJegova supruga Danica kaže da se prije dva dana probudio iz kome i počeo da prepoznaje okolinu i pomalo govori.

„Živimo od sječe drveta. Nije nigdje zaposlen i to nam je jedini izvor zarade. Imamo i nešto stoke“, priča Dragica.

Djeca Boro i Jela Prodanović idu u osnovnu školu u Milićima. Do asfalta prepješače tri kilometra, i zimi po dubokom snijegu.

Sada im je još teže, ali vjeruju da će biti još dobrih ljudi koji će im priteći u pomoć jer Radetu, kada izađe iz bolnice, predstoji dugotrajan oporavak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare