Dječija nedjelja pod sloganom „Porodica na prvom mjestu“

0

Crveni krst Republike Srpske će od 3. do 10. oktobra nizom aktivnosti obilježiti Dječiju nedjelju pod sloganom „Porodica na prvom mjestu“.
Tokom Dječije nedjelje ove godine želi se skrenuti pažnja i ukazati na ulogu i odgovornost, ne samo porodice kao osnovne ćelije, nego i države, škole, zdravstvenih, socijalnih i drugih institucija prema djeci, saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Republička organizacija Crvenog krsta ove godine Dječiju nedjelju realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvom porodice omladine i sporta i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, koja će svojim aktivnostima podstaći društvenu brigu o najmlađima s ciljem zadovoljenja njihovih osnovnih potreba.

Aktivnosti će biti realizovane na nivou gradskih i opštinskih organizacija koje će posjetiti višečlane porodice u svojim sredinama, kao i ustanove koje se bave djecom.

Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je po šest paketa hrane i higijene za višečlane porodice, a ostale poklone obezbijediće gradske i opštinske organizacije Crvenog krsta.

Republička organizacija Crvenog krsta uradila je i propagandni materijal koji će podijeliti u svim školama i dječijim ustanovama, a organizovaće i školske priredbe na kojima će se govoriti o dječijim pravima i obavezama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare