Д‌јеца са Косова допутовала у Источну Илиџу и Источно Ново Сарајево

0

ИСТОЧНА ИЛИЏА – Д‌јецу са Косова и Метохије вечерас су у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву дочекали њихови вршњаци и домаћини.

У Источну Илиџу стигло је 36 д‌јеце у пратњи четири наставника из мјеста Шилово и Витина. На шеталишту „Др Миодраг Лазић“ дочекали су их ученици основних школа „Петар Петровић Његош“, „Алекса Шантић“ и „Јован Дучић“.

Д‌јеца су допутовала у оквиру пројекта „Спојимо д‌јецу Косова и Метохије и Републике Српске“, боравиће у Источној Илиџи до суботе, 29. јуна.

Стручни сарадник за протоколарне активности општине Источна Илиџа Невена Регоје Кулашинац рекла је да је општинско руководство подржало овај пројекат и учиниће све да, заједно са породицама, учине боравак д‌јеце што пријатнијим и љепшим.

Марко Милосављевић, наставник историје у Основној школи „Вук Караџић“ у Шилову и један од вођа пута, рекао је да су у Источној Илиџи, гд‌је борави други пут, лијепо дочекани.

Говорећи о животу на Косову и Метохији, Милосављевић је истакао да „албанске структуре политичара константно врше терор над Србима“ и да је укидање динара додатно отежало живот Срба који морају да иду у централну Србију да подижу новац.

Према његовим ријечима, безбједносна ситуација је тренутно мирна и стабилна, јављају се ситне чарке, али живот иде.

„Најбоље је бити и остати на свом огњишту“, рекао је Милосављевић.

Немања Тодоровић из Гњилана у Источној Илиџи је по први пут, а њега је угостио Данило Јањић који је навео да ће се потрудити да се Немања лијепо проведе код њих и да понесе само лијепе успомене.

Дочек д‌јеца са Косова и Метохије вечерас је уприличен и у општини Источно Ново Сарајево код Основне школе „Свети Сава“, гд‌је је 30 породица ученика ове школе угостило 45 д‌јеце са Косова.

Пројекат „Спојимо д‌јецу Косова и Метохије и Републике Српске“ реализује Одбор за Косово и Метохију из Бањалуке, у сарадњи са основним школама и локалним заједницама Републике Српске.

Око 650 српске д‌јеце са просвјетним радницима и младима са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије допутовало је данас у Републику Српску.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare