Д‌јеца главни актери приређеног културно-забавног програма

0

МИЛИЋИ – Тродневна манифестација у част обиљежавања Дана општине Милићи – 31. марта почела је вечерас културно-забавним програмом у Дому рудара, у овиру којег су наступила д‌јеца – будућност сваке локалне заједнице.

У програму су учествовали ученици милићки основци и средњошколци, д‌јеца из обданишта „Полетарац“, Културно-умјетничко друштво /КУД/ „Прота Матија Поповић“, а презентована је и мобилна апликација „Артур“, коју су креирали средњошколци Сергеј Калдесић и Владимир Ерић.

Начелник општине Милићи Марко Савић напоменуо је да је у Милићима, откако је на мјесту начелника, урађено много добрих ствари, међу којима су стабилизација општинског буџета и свих јавних предузећа и установа.

„Сва давања из буџета издвајају се на вријеме, сва јавна предузећа послују позитивно, и нема много локалних заједница које се могу тиме похвалити“, рекао је Савић новинарима.

Он је прецизирао и да су успјели да на овај простор доведу четири предузећа која су запослила 144 радника, док је са петим потписан уговор и након што буду достигнути пуни капацитети биће запослено око 200 радника, што је битно за рјешавање незапослености и проблема одлива становништва.

Савић је рекао да је комунална инфраструктура на историјском максимуму – асфалтирано је више од 120 километара локалних путева, реконструисано више од 70 улица, а раде се и водотокови, те реновирају спортски терени, санкалиште…

Сутрашњем обиљежавању Дана општине Милићи присуствоваће и премијер Републике Српске Радован Вишковић, који ће у 11.00 часова положити цвијеће на Централно спомен-обиљежје палим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату, а у 12.00 часова и свечаној сједници Скупштине општине која ће бити одржана у Амфитеатру милићког Средњошколског центра.

У сриједу, 3. априла, у Спортској дворани у Милићима биће одржана Смотра спортиста општине Милићи и дод‌јела награда и признања најбољим спортистима.

Као Дан општине Милићи 31. март се обиљежава од 2012. године јер је на овај датум, 1992. године први пут засједала Скупштина општине Милићи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare