Djeca crtala svom gradu

0

ZVORNIK – Obilježavanje 21. maja – Dana opštine Zvornik počelo je danas manifestacijom „Crtamo svom gradu“ u kojoj je učestvovalo 400 mališana iz Vrtića „Naša radost“.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, koji je prisustvovao ovoj manifestaciji, rekao je da su djeca budućnost ove lokalne zajednice.

„Mališani se ovdje zabavljaju crtajući po glavnoj gradskoj ulici ono što im je volja. Veoma su zainteresovani za svoj rad i ne primjećuju nas. Dali smo njima i njihovoj mašti na volju i da vidimo kakve će nam poruke ostaviti“, rekao je Stevanović.

On je istakao da je u okviru obilježavanja Dana opštine pripremljen raznovrstan program.

„Želja nam je da afirmišemo što više sugrađana koji se bave ozbiljnim poslom, a negdje su možda u sjenci i nisu dobili priliku da na većoj sceni pokažu šta znaju i šta mogu. Zvornik im to duguje i oni će ovih dana prikazati šta to rade sve ove godine“, rekao je Stevanović.

Savjetnik načelnika za mlade i sport Ognjen Pavlović rekao je da će se do subote, 23. maja, predstaviti kulturna i sportska udruženja, te da će akteri svih dešavanja uglavnom biti mladi ljudi, čime opština pokazuje da njeguje prave vrijednosti i cijeni rad i trud.

U okviru manifestacija povodom Dana opštine, sutra će u holu Osnovne škole „Sveti Sava“ biti otvorena izložba fotografija „Zvornik nekad i sad“, profesora Zorana Ivanovića, dok će u srijedu, 20. maja, na platou „Kasina“ biti održan koncert Osnovne muzičke škole, dok će učenici zvorničkih škola učestvovati u gradskoj trci.

Centralni događaj na Dan opštine, u četvrtak, 21. maja, biće svečana akademija u Domu omladine kada će biti dodijeljena i opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama.

Istog dana biće upriličeno i otkrivanje „Paletinog“ murala na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište „Aleksandar Joković“ iz LJubovije u Domu omladine izvesti predstavu „Profesionalac“.

U petak, 22. maja mališani iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ izvešće završnu priredbu na platou „Kasina“, nakon čega će gosti iz Bijeljine izvesti predstavu za djecu „Šumska Šala-bala-bajka“.

Rafting kluba „Eko Drina“ – sekcija „Safari“ u subotu, 23. maja, organizovaće DŽipijadu, a toga dana biće održan i Festival gitare „Zgitar fest“, kao i promocija klubova borilačkih sportova, te gradski turniri u odbojci i basketu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare