Disciplinski i sudski postupak zbog premlaćivanja maloljetnika

0

Protiv pripadnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, čiji su inicijali R.Z. podnesen je zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog povrede radne dužnosti jer je premlatio maloljenika M.Ć. sa Pala.


Zahtjev disciplinskom tužiocu Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnijeli su načelnik Jedinice za profesionalne standare i Inspektorat za unutrašnju kontrolu MUP-a Republike Srpske.

Protiv R.Z. podignuta i optužnica zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda ljudskog dostojanstva, zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, koju je Osnovni sud na Sokocu potvrdio 18. jula, saznaje Srna iz izvora bliskih policiji.

Izjašavanje o krivici, navodi ovaj izvor, zakazano je za 23. avgust u Osnovnom sudu na Sokocu.

Policija je 17-godišnjeg M.Ć. pretukla krajem marta na putu Pale – Jahorina, u mjestu Trijanga. Kada su utvrdili da su pogriješili identitet mladića, pustili su ga uz riječi “našao si se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo smijenio je 3. aprila dotadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Renovicu i na tu dužnost imenovao Radenka Vasiljevića.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić tada je rekao da je ministar donio ovu odluku zbog problema koji su se u posljednje vrijeme dešavali na području Istočnog Sarajeva i nezadovoljstva brzinom i efikasnošću reakcije i istrage u unutrašnjim i krivičnim predmetima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments