Diplomska predstava „Intimno“ Katarine Ninkov

0

U Kulturnom centru Pale u nedjelju 18.05.2014. godine u 20.00 časova će biti odigrana diplomska predstava Katarine Ninkov – „Intimno“ koju je napisao dramski pisac Leon Kovke.

„Riječ je o mojoj diplomskoj predstavi „Intimno“, rađenoj po drami „Viktimološka priča“ Leona Kovkea. U predstavi mi pomaže, koleginica Tamara Vukić, diplomirana glumica sa kojom sam radila pod mentorstvom profesora Dejana Cicmilovića i asistentkinje Biljane Mrmoš. Veliku pomoć nam je pružio i istaknuti glumac „Šabačkog pozorišta“ Ivan Tomašević“, izjavila je za naš portal Katarina.

Katarina Ninkov je upisala Akademiju umjetnosti 2010. godine i do sada je sve ispitne predstave izvodila u Bijeljini. Prošle godine se Katarinina klasa predstavila na Sterijinom pozorju u Novom Sadu sa predstavom „Ćelava pevačica“.

„Na četvrtoj godini akademije, student ima samostalan zadatak, a to je priprema diplomske predstave, a ja sam se odlučila da to ne bude komedija, već malo ozbiljniji žanr-drama, tačnije psiho drama (triler).

Radnja komada je smještena u butik „Intimno“ na Trgu Republike u Beogradu. Tu se sreću Maja koja radi u butiku, neuspjeli student umjetnosti, a uz to ljubavnica vlasnika i Nensi, buntovna, školovana djevojka koju život nije mazio.

U ovom komadu obje junakinje nose obilježja i pozitivnih i negativnih likova, tj. obje su žrtve vremena i poremećenog sistema vrijednosti. Kroz dinamičan i provokativan tok radnje upoznajemo ove dvije djevojke koji nas vode uz neizvjesnost i igru sa iznenadnim obrtima do potpuno neočekivanog kraja“, priča Katarina.

Katarina je diplomsku predstavu zamislila kao poklon svojim sugrađanima, pa je ulaz slobodan. Iskoristila je priliku da pozove sve sugrađane da dođu i uživaju u predstavi.

„Velika je odgovornost igrati pred svojom publikom, prijateljima, poznanicima, roditeljima i dragim ljudima koji te vole. Voljela bih da dodje što više ljudi i pogleda moj završni rad. Ipak je to tačka koju stavljam na kraj, nakon četiri godine školovanja. Naravno, ovo nije kraj, moj pravi posao i učenje tek predstoji. Ovo jeste prva, ali nadam se ne i posljednja predstava koju ću igrati u Palama“, zaključila je Katarina Ninkov.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare