Diplome za 114 magistara i diplomiranih ekonomista

0

U okviru obilježavanja Dana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, danas je na Palama održana promocija 114 magistara ekonomskih nauka i diplomiranih ekonomista 20. generacije ovog fakulteta.

Dekan Ekonomskog fakulteta LJubiša Vladušić čestitao je svršenim studentima prvog i drugog studijskog ciklusa i poželio im sreću u životu i radu.

Ističući da će oni uvijek biti dio velike porodice ovog fakulteta, Vladušić je poslodacima preporučio mlade ljude koji su znanje i diplome stekli na Ekonomskom fakultetu na Palama.

Student generacije Ekonomskog fakulteta na Palama Nevena Baričanin tokom četvorogodišnjeg studiranja ostvarila je prosjek ocjena 9,74.

„Zadovoljna sam studijem, jer smo stekli dosta znanja“, rekla je Baričaninova novinarima i dodala da iza njenog uspjeha stoji mnogo odricanja i truda.

Nevena Baričanin, koja je upisala master studije na Ekonomskom fakultetu na Palama, nada se da će tržište rada prepoznati mlade i uspješne studente.

Diplomu magistra ekonomije danas je primio asistent na Ekonomskom fakultetu na Palama Arsen Hršum koji je kao student generacije na ovom fakultetu završio prvi studijski ciklus.

„Fakultet nastoji da podrži rad mladih kadrova“, istakao je Hršum i pozvao buduće studente da upišu Ekonomski fakultet na Palama.

Promociji su prisustvovali brojni gosti, među kojima i predstavnici javnog i političkog života Sarajevsko-romanijske regije, te ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare