Diklić: Istorija Beograda poznata u kontinuitetu 7.000 godina

0

ANDRIĆGRAD – Knjiga „Beograd, večiti grad“, koja je večeras promovisana u Andrićgradu, prema riječima autora Aleksandra Diklića, pokušaj je da se sažme velika istorija Beograda koja je poznata u kontinuitetu 7.000 godina.

„Ova knjiga je čudesno putovanje, koje čini mi se još nije završeno“, rekao je Diklić tokom promocije u knjižari „Ili-ili“.

Autor ističe da je ovo veliko djelo najvoljenija knjiga u Beogradu.

„Smatram da je pred Beogradom veličanstvena budućnost, jer osećam da sve što se desilo jednom gradu, tolika količina nasilja, užasa, najgore klice naše civilizacije… konačno mora da se okrene na drugu stranu i da oni koji žive u Beogradu dožive jednu bolju budućnost, jer je to najtopliji grad koji je zaslužio mir i poštovanje“, dodaje Diklić.

Diklić kaže da su najveći sultani započinjali svoje pohode iz Beograda i da je sam Beograd više od grada i jer je simbol neuništivosti srpskog naroda i njegove odlučnosti da opstane.

Aleksandar Diklić je autor projekta „Beograd večiti grad“ koji je emitovan na RTS-u, filmske enciklopedije o Beogradu, ispričane u 27 epizoda i obuhvata vrijeme od Neolita do današnjih dana.

Diklić je i dobitnik prestižnih nagrada „Nagrada grada Beograda“, „Beogradski pobednik“ i „Zlatni hit liber“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare