Didaktički materijal centru za pomoć djeci sa smetnjama

0

ZVORNIK – Predstavnici uprave škole i Savjeta učenika Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Zvornik donirali su danas didaktički materijal zvorničkom Centru za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama vrijedan 1.700 KM.
Direktor Srednjoškolskog centra Biljana Pisić podsjetila je da je novac obezbijeđen od prodaje ulaznica na humanitarnom koncertu koji su nedavno održali učenici ove škole u zvorničkom Domu omladine.

„Šest godina, što je već postalo tradicionalno, organizujemo humanitarne koncerte i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Pisićeva i dodala da je dogovoreno da sredstva od ovogodišnjeg humanitarnog koncerta budu utrošena za kupovinu didaktičkog materijala, koji je potreban ovom centru.

Predstavnik Savjeta učenika ove škole Aleksandra Tešić istakla je da su, u okviru tradicionalnog koncerta, prikupili novac, od kojeg su u Beogradu nabavili vrlo kvalitetan materijal za djecu Centra.

Predstavnik Centra za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju Dragana Mitrović rekla je da je ovo veoma vrijedna donacija, jer će to djecu uvesti u novi vid socijalizacije.

„Dobili smo jako kvalitetne igračke koje će zadovoljiti potrebe djece sa smetnjama u govoru, sluhu ili smetnjama u mentalnom razvoju“, naglasila je Mitrovićeva, dodavši da Centar, koji radi u dvije smjene po četiri časa dnevno, posjećuje 35 djece, od kojih je šestoro predškolskog uzrasta, petoro punoljetno, dok su ostala djeca školskog uzrasta.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Zvornik Milan Cvjetinović istakao je da je Gradska uprava prošle godine sa 17.000 KM budžetskih sredstava pomogla izgradnju ovog centra, te da je za ovu godinu budžetom predviđeno 13.000 KM za potrebe Centra.

„Pokazalo se da centar nije briga samo Gradske uprave i UNICEF-a, već i građana Zvornika, što govori u prilog tome da je potrebno svake godine podizati kvalitet rada u Centru za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju“, rekao je Cvjetinović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare