Dezinfekcija svih osnovnih škola

0

ZVORNIK – Opština Zvornik finansiraće sa 3.200 KM dezinfekciju svih osnovnih škola na području ove lokalne zajednice, s ciljem preventivne zdravstvene zaštite, rekao je v.d. načelnika Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zornik Milan Cvijetinović.

„Dezinfekcijom će biti obuhvaćene sve prostorije u šest matičnih osnovnih škola i 19 područnih. Ovaj posao biće realizovan tokom ove sedmice“, rekao je Cvijetinović novinarima.

On je istakao i da će opština Zvornik sa oko 3.000 KM finansirati izgradnju pregradnog zida i postavljanje laminata u jednoj prostoriji u matičnoj Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Pilici.

„Zbog formiranja novih odjeljenja u ovoj školi nedostaje jedna učionica. Da bismo je obezbijedili u jednoj velikoj prostoriji biće urađen pregradni zid i postavljen laminat i to će biti završeno tokom ove sedmice“, istakao je Cijetinović.

On je dodao da će u ovoj sedmici u školi u Pilici početi i radovi na izgradnji centralnog grijanja koje će zamijeniti peći na čvrsti ogrev.

Radovi se finansiraju iz Razvojnog programa Republike Srpske i budžeta opštine Zvornik i koštaće oko 75.000 KM.

Cvijetinović je napomenuo da su tokom ljetnjeg raspusta izgrađeni novi mokri čvorovi u područnoj školi u Oraovcu za šta su opština Zvornik i Vlada Republike Srpske izdvojili oko 26.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare