Deveti „Čučkovi književni susreti“ 25. marta

0

HAN PIJESAK – Organizacioni odbor „Čučkovih književnih susreta“ priprema devetu književnu manifestaciju, koja će ove godine biti održana 25. marta u Han Pijesku.
„Na raspisani konkurs za nagradu ‘Čučkova knjiga’ do 10. februara javilo se 18 autora iz zemlje i inostranstva. Nagrada se dodjeljuje na centralnoj svečanosti za prvu knjigu autora u bilo kom od rodovsko-žanrovskih književnih oblika /poezija, proza, novela, roman, esejistika i drama/, u kojima se ogledao književnik Branko Čučak“, rekla je Srni direktor Narodne biblioteke „Branko Čučak“ iz Han Pijeska Ozrenka Đurić Radulović.

U ovoj javnoj ustanovi kažu da će tročlani žiri, koji čine Branka Kasalović, Miljan Radojković i Mile Lisica, raniji dobitnici ove nagrade, u narednih sedam dana odlučiti kome će ove godine pripasti „Čučkova knjiga“.

Nagrada se sastoji od povelje-plakete i novčanog iznosa.

U Biblioteci kažu da je u pripremi peti tom djela Branka Čučka, koji čine književne kritike i bibliografija, u izdanju Narodne biblioteke Han Pijesak.

Manifestaciju „Čučkovi književni susreti“ organizuje Narodna biblioteka Han Pijesak uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Manifestacija se već devetu godinu organizuje u čast književnika Branka Čučka, koji je djetinjstvo i ranu mladost proveo u Han Pijesku.

Branko Čučak rođen je u Sarajevu 1948. godine. Umro je u Istočnom Sarajevu 2008. godine, a sahranjen je u Han Pijesku.

Čučkova poezija uvršetna je u više antologija, a njegova književna djela su prevođena na više svjetskih jezika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare