Demineri utvrdili da nije riječ o minskom polju

0

ZVORNIK – Muškarac čiji su inicijali B.N, koji je lakše povrijeđen prilikom aktiviranja minsko-eksplozivne naprave u šumi Osoje kod Križevića, opština Zvornik, nakon ukazane ljekarske pomoći pušten je na kućno liječenje, potvrđeno je Srni u zvorničkom Domu zdravlja.
Ovaj minski incident dogodio se juče kada je traktor, kojim je upravljao muškarac čiji su inicijali H.V. iz Križevića, točkom od prikolice aktivirao minsko-eksplozivnu napravu.

H.V. je tom prilikom lakše povrijeđen i nije tražio ljekarsku pomoć, dok je muškarac čiji su inicijali B.N, koji se nalazio pored traktora, upućen na pregled u Dom zdravlja Zvornik.

Opštinska služba Civilne zaštite Zvornik odmah je o minskom incidentu obavijestila i Republičku upravu Civilne zaštite, te zatražila asistenciju „B“ tima ove uprave radi obezbjeđivanja sigurne staze na mjestu nesreće kako bi policija bezbjedno izvršila uviđaj.

Uviđaj su izvršili i pripadnici Centra za uklanjanje mina BiH, regionalna kancelarija Pale, i tom prilikom utvrdili da nije riječ o minskom polju, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Policija radi na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog slučaja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare