Deklaracija o osudi terorističkog napada u Zvorniku

0

Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je danas deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje teroristički akt koji se dogodio 27. aprila u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, a dvojica ranjena.


„Izražavamo potpuno jedinstvo u trenutku kada je napadnuta Republika Srpska“, ističe se u deklaraciji.

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić istakao je da se grad svrstava među lokalne zajednice koje se suprotstavljaju takvoj vrsti nasilja koje je, nažalost, prisutno i na području Republike Srpske i BiH.

„Sporemni smo da stanemo u zaštitu Republike Srpske i njenih interesa i svih njenih građana jer nam je, prije svega, stalo do mira i blagostanja, a samo u takvim uslovima možemo da se brinemo o daljem razvoju grada i Republike u cjelini“, naveo je Lučić.

Odborici su na današnjoj sjednici usvojili izvještaj o realizaciji zaključaka sa 16. i 17. sjednice u vezi sa izgradnjom nove zgrade bolnice u Istočnom Sarajevu.

Lučić je napomenuo da je prije mjesec dana usvojena rezolucija o izgradnji nove zgrade Bolnice Istočno Sarajevo i izrazio nadu da će predstavnici grada uskoro održati sastanak sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem i saznati kada će početi izgradnja, koliko ta investicija iznosi i gdje će se graditi nova zgrada bolnice.

On je podsjetio da studija izvodljivosti za novu zgradu bolnice, za koju je sredstva izdvojila Skupština grada, predviđa gradnju u krugu postojeće Bolnice Istočno Sarajevo.

Lučić je naglasio da su i grad i opštine u njegovom sastavu zainteresovani da izdvoje sredstva iz svojih budžeta za obaveze prema studiji izvodljivosti i za neke aktivnosti kada je riječ o izgradnji infrastrukturnih objekata.

Odbornik SNSD-a Aleksandar Todorović rekao je da Skupština grada danas nije usvojila njegov prijedlog da iz budžeta grada bude izdvojeno dva miliona KM za izgradnju nove zgrade bolnice.

„Još jednom se pokazalo da vlast u Istočnom Sarajevu pokušava na ovom pitanju da skupi jeftine političke poene“, istakao je Todorović, naglasivši da će nova bolnica biti izgrađena u narednom periodu, ne precizirajući kada.

On je naglasio da je Klub odbornika SNSD-a spreman da učestvuje u delagaciji grada Istočnog Sarajeva koja bi otišla na sastanak sa ministrom zdravlja.

Govoreći o lokaciji izgradnje nove zgrade bolnice, Todorović je rekao da se o tome intenzivno razgovara i da postoji mogućnost da bude i na nekoj drugoj lokaciji, dodavši da bi u tom slučaju i postojeća zgrada Bolnice Istočno Sarajevo bila pretvorena u neke druge centre kao gerijatrijski i slično.

Odbornik SDS-a Nebojša Popić poručio je da će odbornici SDS-a, PDP-a i NDP-a istrajati u tome da se izgradi nova zgrada bolnice, jer je to ključno pitanje za ovaj grad, te istakao da se moraju poštovati prioriteti, a u Istočnom Sarajevu to je bolnica.

Popić je rekao da će ova tačka dnevnog reda od sada biti na svakoj sjednici Skupštine grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare