Dejan Šantić predsjednik skupštine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dejan Šantić iz SRS „Dr Vojislav Šešelj“ izabran je danas za predsjednika Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, a Dejan Berjan iz DNS-a za potpredsjednika.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabran je dosadašnji sekretar Dragan Cvijetić iz SNSD-a.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić nije danas predložio kandidata za zamjenika načelnika, ističući da je to mjesto pripalo koalicionom partneru iz PDP-a, ali da se oni još nisu odlučili kome će ponuditi tu funkciju.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo je na prijedlog Ćosića izabrala vršioce dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja.

Za vršioca dužnosti Odjeljenja za finansije izabrana je Nataša Trifković, Odjeljenja komunalne policije Momčilo Maunaga, privredu i društvene djelatnosti Igor Đokanović, opštu upravu Biljana Lalović i za urbanizam i stambeno uređenje Aleksandra Damjanović.

Ćosić je rekao da su u administrativne službe izabrani mladi ljudi sa radnim iskustvom u struci od pet do deset godina i da je siguran da će svi, bez ikakvih ličnih interesa, rukovodeći se isključivo interesima opštine i građana, dati puni doprinus u prosperitetu ove lokalne zajednice.

„Ukoliko se to ne desi, imam isto tako pravo, kao i pri postavljanju, i da ih razriješim“, rekao je Ćosić.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Dejan Šantić rekao je da će nastojati da obezbijedi saradnju svih političkih stranaka i da se nada da će početi da realizuju sve ono što su obećali u svojim programima rada.

On je rekao da predstoji redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj treba da budu usvojeni rebalans budžeta za ovu i budžet za narednu godinu.

Odbornik SDS-a Slavko Tošović rekao je da će koalicija PDP-a i SNSD-a u Istočnom Novom Sarajevu uticati na imenovanje gradonačelnika u Skupštini grada Istočno Sarajevo, gdje su sada u koaliciji PDP i SDS.

Skupštinsku većinu u opštini Istočno Novo Sarajevo čini šest odbornika SNSD-a, tri PDP-a i po jedan NDS-a, DNS-a i SRS „Dr Vojislav Šešelj“, dok su opoziciji šest odbornika SDS-a i jedan SP-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare