Дејан Kојић кандидат ДЕМОС-а за начелника Пала

6

Кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале биће Дејан Којић, актуелни директор Јавног предузећа „Водовод и канализација“, одлучио је данас Изборни штаб ове странке.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да су зреле политичке прилике да ова политичка партија може да има озбиљног кандидата за ову важну функцију у овој локалној заједници.

„Имаћемо још неке кандидате. У наредних неколико дана ћемо их званично представити“, рекао је Чубриловић новинарима и додао да ће у пет општина имати своје кандидате, а да ће идућих неколико нед‌јеља знати тачно стање, те да иду тамо гд‌је имају реалне изгледе за побједу.

Он је додао да није био могућ договор на локалном нивоу са коалиционим партнером СНСД-ом и да је став коалиционих партнера на нивоу Републике да свако иде са својим кандидатом.

„Наравно да сарадња остаје и послије избора. Не живи се само један изборни циклус или једну предизборну кампању, него треба политички живот да тече и послије тога. Мислим да ми нисмо могли да разговарамо о неком другом рјешењу, али с обзиром на то да ДЕМОС има озбиљног кандидата и политичку снагу на Палама, и да је било неког разговора, тешко да бисмо могли да одустанемо“, појаснио је Чубриловић.

Он је напоменуо да то неће утицати на односе унутар коалиције и да сваки пут пред изборе односи, мало због недоговарања на локалном нивоу, буду поремећени.

„Вјерујем да су вриједности које гајимо ми и наши партнери вреднији и старији од онога што се дешава на локалном нивоу. Не би требало да буде, али ако буде, ми смо одлучили овако како смо одлучили и спремили смо се на све то“, нагласио је он.

Чубриловић је рекао да очекује добре резултате, без обзира на политичке прилике и што им „неке ствари не иду на руку“.

„ДЕМОС је политичка опција која жели да гаји компромис међу политичким странкама, народима, грађанима како би свакој особи у локалној заједници могло да буде боље. Мислим да ће уродити плодом наш апел за овакав начин рада“, истакао је Чубриловић.

Дејан Којић захвалио је руководству партије за указано повјерење, као и суграђанима који му посљедњих мјесеци дају озбиљну подршку да истраје у кандидатури за начелника.

„ДЕМОС на Палама очекује спремно и ове изборе, као што смо их дочекали спремно и 2022. године, с тим што сада имамо још организованије мјесне организације, организацију младих и организацију жена, тако да сам убијеђен у нашу побједу“, рекао је Којић и позвао све политичке субјекте из општине да воде фер и коректну кампању.

Носилац листе ДЕМОСА Ацо Станишић рекао је да су на сједници Изборног штаба усвојене одређене смјернице у вези са спровођењем локалних избора.

„Оно што је другачије у односу на прошле локалне изборе јесте да ћемо из скупштинске већине имати два кандидата и мислимо да ће бити фер, коректна политичка кампања и борба за резултат. Још има времена и разума да се разговара, да се да подршка једном кандидату како бисмо показали саборност и жељу за бољу будућност у наредном периоду“, истакао је Станишић.

Изборни штаб је констатовао да у регијама врше одређене припреме, да су локалне заједнице спремне да уђу у овај припремни циклус и да ће на вријеме предати све листе и све кандидате за поједине функције за које се ова странка кандидовала на локалним изборима.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
6 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Само је СНСД био у стању да побиједи СДС на Палама, никакви ДНС-ови нити СП -ови не би могли да изведу такав подухват. Некако се то брзо заборавило.

SDS u Palama je pobjedio Aco Stanišić, nikako SNSD

Истакнути привредници су важне личности демократије и тај постулат се потврдио као вјеродостојан бирањем Аце Станишића за народног посланика у НС РС. У овом коменгару се не бих упуштао у полемику о величини заслуга за побједу над СДС-ом, радије ћу изнијети моју процјену да је одлука о властитом кандидату ДЕМОС-а за начелника Пала радикална у односу на стратегију коалициомих партнера СНСД-а и ДЕМОС-а. У тексту изнад, очекује се да неће бити „дискредитација“ током изборне кампање што је помало идеалистички, јер ће у најбољем случају бити барем рекредитација, то јест преиспитивања колико је који кандидат кадар за ту функцију по мјери грађана. Колико ће и коме ће то донијети добра је неизвјесно.

SDS je pobjedio sam sebe, svojimo „novim“ kadrovima

ДЕМОС је једна од републичких странака које имају веома добар однос добивено/уложено, јер немају одговорност коју има водећа странка, њихово чланство и руководство није изложено критици као што је то случај са водећом странком, а имају пофиних ресурса на располагању које добивају као партнерска странка. Зашто сада неко жели то да промијени? Уколико је некоме до политичке борбе и ривалства, нека уђе у СНСД да се бори против прозападно оријентисаних странака које слиједе глобалистичку идеологију укидања националних суверености, па и српске.

Počeli i ovde botovi poruke ostavljati, ko da ih je AI generisao