Defile višegradskih maturanata

0

VIŠEGRAD – Maturanti Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada prodefilovali su centrom grada, a na maturskoj večeri nagrađeni su učenik generacije i učenik koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju.

Direktor ove škole Đorđe Mršević rekao je da je ove školske godine oko 80 maturanata završilo srednjoškolsko obrazovanje. „Mogu da se pohvalim izuzetno uspješnom generacijom koja je ostvarila zavidne rezultate na republičkom takmičenju“, istakao je Mršević.

Učenik generacije Božo Topalović rekao je da je uslov za učenika generacije odličan uspjeh, a bitno je i da su ostvareni dobri rezultati na takmičenjima. „Drago mi je što sam učenik generacije i veoma sam srećan zbog toga“, dodao je Topalović.

Učenica Marija Andrić kaže da se osjeća srećno i ispunjeno i da će nakon završene srednje škole upisati fakultet političkih nauka.

Razredni starješina odjeljenja gimnazije LJerka Petrović rekla je da je ovogodišnja generacija malobrojna, ali da je posebna, zbog ostvarenih rezultata. „Naši učenici su ostvarili izuzetne rezultate iz matematike, fizike i informatike i jako sam ponosna“, istakla je Petrovićeva.

Ona je svim učenicima poželjela srećan završetak škole i uspjeh u budućem životu.

Matursko veče u Višegradu finansirali su opština Višegrad, Andrićgrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.visegrad24.info)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare