Debatanti s Pala najbolji govornici u Bosni i Hercegovini

0

Debatni klub „Pale“ učestvovao je na Državnom debatnom takmičenju, održanom u okviru Akademije „Protiv govora mržnje“. Ovo takmičenje je održavalo na Jahorini 14.12. – 16.12.2012. godine. Takmičila su se 72 debatanta, a Ivana Koroman, Nataša Lizdek i Aleksandar Vladičić bili su predstavnici Srednjoškolskog centra „Pale“.

Nakon napornog takmičenja i sabiranja poena u pojedinačnoj konkurenciji, naši mladi sugrađani postigli su impresivne rezultate: Aleksandar Vladičić – prvi, Ivana Koroman – drugi i Nataša Lizdek – treći najbolji govornik u BiH! Predstoji im još jedno takmičenje na kojem učestvuje deset najboljih govornika iz Bosne i Hercegovine. Tada će biti izabrana tročlana ekipa koja će predstavljati našu zemlju na Svjetskom debatnom takmičenju koje če se održati u Irskoj 2013. godine.

Takmičari su imali pomoć prilikom priprema za takmičenje od strane profesorice srpskog jezika Branke Malinić – Čugalj i profesorice engleskog jezika, Jelene Ćirić.

„Kao i za svako prethodno takmičenje, naši srednjoškolci su vrijedno istraživali i dobro se pripremili da ukrste argumente sa oponentskim ekipama. Kritičko mišljenje, čvrsti argumenti, poštovanje sagovornika i odlična retorika odlikuju ove izuzetne debatante koji promovišu kulturu dijaloga, te naš grad predstavljaju u najboljem svijetlu“, naglasila je profesorica Branka Malinić- Čugalj.

Rang lista debatanata

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare