Davidović: Dogovorene dalje aktivnosti

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović izjavila je da su na sastanku koji je održan u utorak na Jahorini dogovorene dalje aktivnosti u vezi sa organizacijom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /Ejof/ koji će biti održan 2019. godine u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Davidovićeva je istakla da je grad Istočno Sarajevo zadužen za tehnički dio, da pripremi prijedlog koji će ići prema ministarstvima i dalje u Vladu Republike Srpske.

„Treba što brže i krupnim koracima da idemo u organizaciju Ejofa, jer vrijeme prolazi, a bitno je da infrastruktura bude dobro i kvalteteno urađena kako bi olimpijada bila organizovana na najvišem nivou“, rekla je Davidovićeva Srni.

Ona je dodala da je važno da Jahorina bude prepoznatljiva u cijelom regionu, da vrati stari sjaj koji je imala u vrijeme Olimpijskih igara 1984. godine.

„Do sada je potvrđeno učešće 45 zemalja i to će biti dobra promocija planine. Važno je što će doći veliki broj mladih ljudi koji će se družiti, sklapati prijateljstva i time prevazilaziti međusobne predrasude, ukoliko postoje“, naglasila je Davidovićeva.

Na radnom sastanku, čiji je domaćin i inicijator bio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, konstatovano je da je neophodno što prije početi sa izgradnjom infrastrukture za organizaciju Ejofa, a učesnici su se saglasili da će u narednih 15 dana pripremiti materijal koji će biti ponuđen Vladi Srpske.

Vuković je izrazio nadu da će Vlada prihvatiti prijedlog i da će dati konkretna zaduženja, prije svega Olimpijskom centru „Jahorina“, za ono što je potrebno preduzeti kada je riječ o infrastrukturi na Dvorištima za organizaciju biatlona i nordijskih disciplina u okviru Ejofa.

„Tu je i nabavka ledenih ploha za sportsku dvoranu `Peki` na Palama za organizaciju karlinga, kao i postavljanje montažne dvorane na pomoćnom terenu `Slavije` i nabavka leda za organizaciju discipline brzo klizanje“, naveo je Vuković.

On je napomenuo da se očekuje i odluka Vlade Srpske za izdvajanje još 1,5 miliona KM za samu organizaciju jer su 2,5 miliona KM predviđena za infrastrukturu.

Vuković je rekao da bi se na ovaj način kompletan proces ubrzano odvijao u narednom periodu, kako bi se nadoknadilo, eventualno, izgubljeno vrijeme do sada.

On smatra da je logično da za izvođenje ovih radova Vladi Srpske predloži Olimpijski centar zato što je već pokazao u prethodnom periodu da je sposoban da uradi brzo i kvalitetno određene građevinske radove.

„Tako bi vlasnici ledenih ploha koje će moći da se koriste na različitim lokacijama, širom Srpske, bili Vlada i Olimpijski centar `Jahorina`. Važno je da imamo zaostavštinu poslije Ejofa u dijelu infrastrukture, kao što obično i bude poslije velikih takmičenja“, istakao je Vuković.

Radnom sastanku prisustvovali su i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments