Данас уплата новчане подршке за д‌јецу и породице поводом Нед‌јеље д‌јетета

0

БИЈЕЉИНА – Фонд за д‌јечију заштиту Републике Српске уплатиће данас новчану подршку за породице кориснике права на додатак на д‌јецу, породице са троје и више д‌јеце са сметњама у развоју и тројке рођене између Нед‌јеље д‌јетета 2022. и 2023. године, саопштено је из овог фонда.

„Фонд је обезбиједио новчану подршку за породице кориснике права на додатак на д‌јецу чији је развој осујећен неповољним породичним, социјалним и здравственим приликама, и то за д‌јецу под старатељством, породице са троје и више д‌јеце са сметњама у развоју и новорођене тројке у периоду од Нед‌јеље д‌јетета 2022. године до Нед‌јеље д‌јетета 2023.године“, наводи се у саопштењу.

Обезбијеђене су и награде за д‌јецу из Дома за д‌јецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ и Удружење грађана „Дајте нам шансу – Звјездице“, чији су ликовни радови проглашени најбољим /прва три мјеста/ у припремним активностима обиљежавања Нед‌јеље д‌јетета, односно израде идејног рјешења плаката поводом одржавања ове нед‌јеље.

Биће подржане и установе и организације које су у претходном периоду реализовале активности с циљем унапређења положаја д‌јеце вулнерабилних категорија.

У сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске припремљен је промотивни плакат поводом обиљежавања Нед‌јеље д‌јетета који је достављен јавним установама и невладиним организацијама, у чијем су фокусу д‌јеца са подручја Републике Српске.

„Циљ обиљежавања поменутих активности, на нивоу републичких установа, су промоција, едукација, очување и унапређење здравља д‌јеце, образовања, инклузивног образовања, васпитања, културе и спорта, заштита д‌јеце без родитељског старања, те заштита д‌јеце од свих облика насиља“, наводи се у саопштењу.

Из Фонда наводе да током обиљежавања Нед‌јеље д‌јетета активно учествују и дају допринос унапређењу друштвене бриге о д‌јеци и породицама са д‌јецом у Републици Српској.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Фонд за дјечију заштиту)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare