Danas proslava dvije decenije rada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježiće danas svečanim koncertom dvije decenije postojanja i rada ove visokoškolske ustanove.


Na koncertu, koji će biti održan u velikom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta sa početkom u 20.00 časova, učestvovaće Akademski hor, Hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje, Orkestar Muzičke akademije i Orkestar harmonika.

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu počela je sa radom akademske 1994/1995. godine u opštini Ilidža, a prvo predavanje održano je 4. novembra 1994. godine. Od 1996. godine prostorije Akademije nalaze se u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Akademija je za 20 godina rada zabilježila zavidne rezultate i dobitnik je priznanja i nagrada koje nemaju ni mnogo starije ustanove od ove, saopšteno je iz Muzičke akademije.

Cilj Muzičke akademije je da dostigne maksimum na oba studijska programa – Vokalno-instrumentalnom i Muzičko-pedagoško-teorijskom, na svim studijskim smjerovima.

Do sada je na Akademiji studije završilo 429 studenata, od kojih 338 po „starom“ i 91 po „novom“ bolonjskom nastavnom planu i programu. Zvanje magistra stekao je 71, a mastera 19 studenata.

Muzička akademija punopravni je član Svjetske asocijacije harmonikaša, Svjetske konfederacije akordeonista i Muzičkog savjeta pri Unesku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments