Danas prijedlog za pritvor Čavarkapi i Ćodi

0

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo dostaviće do kraja dana prijedlog Okružnom sudu za određivanje pritvora Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Ćodi, osumnjičenim za ubistvo maloljetne Sofije Vukadin na Palama. Portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer rekao je Srni da se Čavarkapa tereti za teško ubistvo, a Ćodo da je pomagao u ubistvu i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

„Obojica su ispitana i do kraja dana biće podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora. Okružni sud trebalo bi da se izjasni o prijedlogu Tužilaštva u roku od 24 časa“, pojasnio je Kramer.

Kriminalistička obrada nad dvojicom osumnjičenih za ubistvo maloljetne djevojke na Palama završena je sinoć, nakon čega su oni predati Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je sinoć Srni da su prilikom pretresa kuće lica čiji su inicijali V.Ć. pronađeni poluautomatska puška, dvije puške M48 i određena količina municije.

Prema njenim riječima, prilikom pretresa kuće osumnjičenog za ubistvo čiji su inicijali L.Č. pronađene su dvije lovačke puške.

Sedamnaestogodišnja Sofija Vukadin, koja je ubijena juče ujutro u Zanatskom centru na Palama, sahranjena je danas na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare