Danas početak ljetnje škole „Moderni mehatronički sistemi“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje LJetnu školu sa modulom pod nazivom „Moderni mehatronički sistemi“.

Cilj modula je upoznavanje polaznika sa programiranjem robota „micubiši“, te programiranja FESTO proizvodnih stanica sa „Simens PLC“ kontrolerima, saopštio je Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Polaznici škole dolaze sa Univerziteta iz Beograda, Novog Sada, Podgorice, Sarajeva, Tuzle, Zagreba, Beča, Skoplja i Istočnog Sarajeva.

Učesnici će dobiti sertifikat o odslušanoj LJetnoj školi sa 3 ECTS kredita.

U saopštenju se navodi da je ovo jedinstvena prilika za studente iz regiona da pohađaju nastavu na najsavremenijoj opremi u laboratorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Treća LJetna škola počinje da radi danas i trajaće sedam dana. Početak nastave i izjave za medije planirani su u 13.00 časova u prostorijama Laboratorije za robotiku i mehatroniku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U radu treće ljetnje škole učestvuje 25 studenata sa osam univerziteta


Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je počeo rad Treće ljetne škole sa modulom „Moderni mehatronički sistemi“, u kojem učestvuje 25 studenata sa devet univerziteta iz regije.
Organizator LJetne škole Dejan Jokić rekao je da polaznici, osim domaćina, dolaze sa Univerziteta u Sarajevu, Tuzli, Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, Zagrebu, Beču i Skoplju.

Jokić je naveo da će kraju dobiti sertifikat o odslušanoj LJetnoj školi sa tri ECTS kredita.

„Cilj projekta je edukacija studenata u novoj laboratoriji koju ima Univerzitet u Istočnom Sarajevu, gdje će naučiti da programiraju robote i radi sa njima da bi bili konkurentniji na tržištu rada“, istakao je Jokić.

Student master studija u Beču Ema Huskić istakla je da je upisala ovu ljetnu školu da bi prošla praktične dijelove koje nije mogla na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli, gdje je studirala jer nema ovako savremenu laboratoriju.

„Ovo će mi pomoći da se integrišem u studije u Beču jer su njihove laboratorije naprednije nego u BiH“, navela je Huskićeva.

Ona kaže da će stečeno znanje moći iskoristiti za neki posao jer su joj potrebna dodatna sredstva za studiranje.

Student Elektrotehničkog fakulteta iz Sarajeva Teufik Tutundžić istakao je da će mu stečeno znanje u ovoj ljetnoj školi pomoći u pisanju diplomskog rada, a steći će i praktična iskustva u ovoj savremenoj laboratoriji.

Predstavnik Udruženja studenata elektrotehnike širom Evrope i student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mladena Čajević kaže da su se mnogi studenti prijavili jer se škola održava u savremenoj laboratoriji.

Škola je danas počela sa radom i trajaće sedam dana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare