Danas novi iskazi svjedoka o stradanju Srba sa Trovrha

0

ISTOČNO SARAJEVO – Iskazima posljednja tri svjedoka Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, danas bi u Okružnom sudu trebalo biti nastavljeno suđenje četvorici bivših pripadnika takozvane Armije BiH, koje optužnica tereti za zločin protiv ratnih zarobljenika u Goraždu 1992. godine.
Bivše pripadnike takozvane Armije BiH – Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelju Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti za učešće u ubistvima osam srpskih zarobljenika sa Trovrha kod Goražda.

Na brdu Trovrh kod Goražda u avgustu 1992. godine zarobljeni su Boško i Đoko Lasica, NJegoš Ćeho, Kojo Vuković, Branislav i Budimir Todorović, Tioslav Radović i Ratomir Klačar, a potom ubijeni u goraždanskoj policijskoj stanici.

Na ročištu održanom 21. januara, svjedok tužilaštva Nermin Šupac izjavio je da je čuo da su na Lađevoj stijeni, nedaleko od Goražda, nađeni neki leševi po koje niko nije išao, zbog čega je pretpostavio da je riječ o srpskim žrtvama.

„Kružile su priče da po te leševe niko nije išao jer je teren, koji se nalazi u blizini rijeke Drine, bio miniran. Ne znam šta se kasnije sa njima desilo“, rekao je Šupac.

On je dodao da je čuo da su zarobljeni Srbi na Trovrhu prebačeni u Silos u Kopačima, a nakon toga u Goražde, te potvrdio da je poznavao jedino Branu Todorovića sa kojim je nekada radio.

Početak ročišta zakazan je za 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare