Данас меморијални шаховски турнир и „Зворнички котлић“

0

ЗВОРНИК – У Зворнику се данас у оквиру манифестације „Зворничко љето“ одржава Меморијални шаховски турнир и такмичење у кувању најбоље рибље чорбе.

На такмичење у кувању најбоље рибље чорбе под називом „Зворнички котлић“ пријављено је 35 екипа из Малог Зворника, Зворника, Доњег Жабара, Ваљева, Калесије, Живиница, као и других околних општина које гравитирају Зворнику.

Представник Рибочуварске службе Спортског риболовног удружења „Бистро“ из Зворника Марко Мимић рекао је новинарима да је овогодишњи „Зворнички котлић“, најмасовније такмичење те да је за прво мјесто награда 300, друго 200 и треће мјесто 100 КМ.

„Заједно смо са Ловачким удружењем `Вукови са Дрине` спојили такмичење тако да имамо двије категорије, односно такмичење у спремању рибље чорбе и гулаша на ловачки начин“, рекао је Мимић.

Он је додао ће сви учесници добити захвалнице и мајице и подсјетио да Спортско риболовно удружење „Бистро“ већ 22 године организује „Зворнички котлић“, који се одржава на Градској плажи у Зворнику.

Замјеник градоначелника Зворника Милош Томић истакао је да је ово добра промоција Дрине и Зворника јер су учесници из Федерациије БиХ, Републике Српске и Србије, те да ће Градска управа, као покровитељ, учинити све да манифестација буде још масовнија.

За Меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“, у организацији Шаховског клуба „Дрина“, пријавила су се 34 учесника из Љубовије, Братунца, Малог Зворника, Лознице, Лешнице и Зворника.

Симболично, први потез на турниру повукао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић, који је рекао да се овим турниром чува сјећање на Бору Вукајловића и додао да су сви учесници побједници турнира.

Предсједик Шаховског клуба „Дрина“ Владо Мичић рекао је новинарима да се Меморијални турнир организује у част некадашњег предсједника клуба Боре Вукајловића, који је био најбољи зворнички шахиста, а погинуо је у Одбрамбено-отаџбинском рату 1992. године.

„На овај начин сјећамо се Боре, поклањамо се његовим сјенима и чувамо успомене на њега“, рекао је Мичић и додао да је одржавање турнира помогла Градска управа.

Он је навео да се на турниру игра девет кола по швајцарском систему, а међу пријављенима има мајстора и мајсторских кандидата.

Према програму „Зворничког љета“, вечерас ће на Градској плажи бити одржана ди-џеј журка „Балкан шоу“, док ће сутра Анђела Игњатовић – Бресквица одржати концерт на Градској плажи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare