Danas komemoracija i sahrana Dražana Perendije

0

VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu danas će biti održana komemoracija povodom smrti Dražana Perendije, predsjednika opštine Boračke organizacije i bivšeg predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.
Komemoracija će biti održana u 10.00 časova, rečeno je u Boračkoj organizaciji opštine Višegrad.

Perendija će biti sahranjen u 13.00 časova na mjesnom groblju Brankovići – Borike u opštini Rogatica.

Dražan Perendija preminuo je juče u Višegradu u 56. godini.

Perendija je rođen 1961. godine u Rogatici. Osnovnu, srednju školu i pravni fakultet završio je u Sarajevu gdje je i živio do početka rata.

Na samom početku rata priključio se Vojsci Republike Srpske, prvo u Rogatičkoj brigadi, a potom u Višegradskoj brigadi VRS gdje je i ostao do kraja rata.
Perendija je bio je komandant bataljona u Višegradskoj brigadi, tokom rata je dva puta ranjavan. Učestvovao je u borbama za oslobođenje Rogatice, Višegrada, Goražda i odbrane srpskih prostora na sarajsko-romanijskom ratištu.

Nakon rata radio je u Poreskoj upravi u Višegradu, u opštini Višegrad, a bio je i član Boračke organizacije Republike Srpske od njenog osnivanja 1993.

Iza Perendije su ostali roditelji, supruga, sin i kći.

Za zasluge zbog doprinosa u borbi i radu Boračke organizacije dobio je odlikovanje Boračke organizacije iz Višegrada, te Zlatnik Boračke organizacije Republike Srpske sa poveljom.

Za doprinos izgradnji kompleksa Manastira Dobrun i spomenika Voždu Karađorđu odlikovao ga je NJegova svetost patrijarh srpski Pavle.

Obavljao je dužnost direktora Društva BORS invest Fond Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare