Danas Dan otvorenih vrata

0

ANDRIĆGRAD – Visoka škola dramskih umjetnosti u Andrićgradu organizovaće danas Dan otvorenih vrata.
Budući studenti i svi zainteresovani, tokom razgovora sa osnivačem škole Emirom Kusturicom, direktorom škole Zoranom Cvijanovićem i ostalim predavačima, moći će da se upoznaju sa radom škole, nastavnim planovima i programima, kao i da se informišu o uslovima školovanja i konsultuju u vezi sa pripremom za prijemne ispite na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Program Dana otvorenih vrata, koji počinje u 14.00 časova, predviđa obilazak Andrićgrada, škole i njenih katedri, kao i biblioteke Andrićevog instituta.

Visoka škola dramskih umjetnosti u Andrićgradu, čiji je osnivač reditelj Emir Kusturica, u oktobru će upisati prvu generaciju studenata.

Škola će imati šest katedri i to za filmsku i televizijsku režiju, za glumu, za dramaturgiju, za montažu, za kameru i Katedru za snimanje i dizajn zvuka.

Prijemni ispiti za upis Visoke škole dramskih umjetnosti biće održani u Andrićgradu od 26. do 30. septembra, a prijave se mogu slati na adresu Trg Nikole Tesle bb, Andrićgrad, 73240 Višegrad ili elektronskim putem na imejl adresu vsduandricgrad@gmail.co.

Osnivač Visoke škole dramskih umjetnosti Emir Kusturica izjavio je ranije da Andrićgrad pruža praktično sve ono što je studentima u najznačajnijim kampusima omogućeno.

„Tako da ko god bude studirao glumu on će imati komunikaciju sa mnogo značajnih glumaca. Ko bude radio na tonu imaće ljude koji imaju ogromno iskustvo, za kameru biće čovjek koji je snimio mnogo filmova i koji veoma vješto reaguje na ono što reditelj od njega traži. Što je najvažnije, student će ponijeti našu želju da se to ogromno iskustvo prenese i da nekome bude od koristi“, istakao je Kusturica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare