Dan profesionalne orijentacije

0
Dan profesionalne orijentacije

MILIĆI – Osnovci koji ove godine završavaju školovanje u Milićima i susjednim opštinama danas su imali priliku da se u okviru Dana profesionalne orijentacije, koji se svake godine organizuje u Srednjoškolskom centru „Milutin Milanković“ iz ovog grada informišu o upisnim planovima ove ustanove i mogućnostima koje im pruža.

Direktor centra Vesna Bogičević izjavila je Srni da je današnjoj prezentaciji prisustvovalo blizu 160 osnovaca iz Milića, Vlasenice, Šekovića, Konjević Polja, Drinjače i Kravice.

„Zaista je veliki stepen interesovanja za sve smjerove koje smo predvidjeli, što potvrđuje da ova ustanova vodi ispravnu upisnu politiku favorizujući zanimanja i školujući kadrove koji su traženi na tržištu rada“, rekla Bogičevićeva.

Helena Kovačević iz Vlasenice, odličan učenik devetog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, izjavila je da ako bi birala među strukama koje nudi ovaj centar, onda će to biti smjer informacione tehnologije.

Osim smjera tehničar informacionih tehnologija, koji je u Centru uveden prošle godine, budući srednjoškolci moći će da se opredjele za gimnaziju – društveno-jezički smjer, ekonomiju, pravo i trgovinu, te mašinske struke- varilac i bravar.

Srednjoškolski centar u Milićima trenutno pohađa 294 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments