Održano regionalno takmičenje u atletici za osnovce i srednjoškolce

0
Održano regionalno takmičenje u atletici za osnovce i srednjoškolce

SOKOLAC – Na regionalnom takmičenju u atletici koje je održano danas na Sokocu učestvovali su učenici 10 osnovnih i pet srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije, a 32 učenika plasirala su se u finale republičkog takmičenja – Malih olimpijskih igara, koje će 12. i 13. maja biti održane na Sokocu.

Za najboljeg mladog atletičara iz osnovne škole izabran je Mihajlo Memedović sa Sokoca, a najbolju atletičarku Snježana Ćaćić iz Rogatice, dok je za najboljeg atletičara među učenicima srednjih škola proglašen Nikola Pejović, a među učenicama Anica Bartula, oboje sa Sokoca.

Na regionalnom takmičenju mladi atletičari su se takmičili u diciplinama: 800 metara u ženskoj i 1.000 metara u muškoj konkurenciji, 100 metara, bacanju kugle i skoku u dalj u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Koordinator Malih olimpijskih igara za Sarajevsko-romanijsku regiju Slavica Govedarica rekla je Srni da su na današnjem takmičenju postignuti veoma dobri rezultati među mladim atletičarima.

Profesor Jadranko Vuković iz Srednjoškolskog centra „27.januar“ iz Rogatice rekao je da bi trebalo da bude mnogo više ovakvih takmičenja.

„Poznato je da bez zdravog tijela, nema ni zdravog duha i to bi svi trebalo da imaju na umu, jer ovakav vid druženja jača takmičarski duh kod mladih, što je veoma bitno“, dodao je Vuković.

Koordinator regionalnog takmičenja u atletici osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije Danilo Tadić rekao je da su organizatori i domaćini ovog takmičenja bili osnovna i srednja škola Sokolac, uz tehničku podršku Atletskog klub „Glasinac“.

„Ovo je izuzetno kvalitetno takmičenje, jer na ovom prostoru djeluju atletski klubovi koji uspijevaju da među mladima razviju interesovanje za atletiku, što je za svaku pohvalu“, kaže Tadić.

On je naglasio da su se svi prvoplasirani i drugoplasirani učesnici ovog regionalnog takmičenja plasirali na republičko finalno takmičenje u atletici.

Današnje takmičenje organizovano je u okviru Malih olimpijskih igara /MOI/, pod pokroteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments