Dan opštine biće obilježen kulturnim i sportskim sadržajima

0

ZVORNIK – Dan opštine Zvornik – 21. maj biće obilježen od 18. do 23. maja nizom svečanih, kulturnih i sportskih aktivnosti, rekao je danas zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović.

Ivanović je na konferenciji za novinare rekao da će centralni događaj na Dan opštine biti svečana akademija na kojoj će biti dodijeljena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama.

Prema njegovim riječima, svečano otvaranje ove manifestacije biće u ponedjeljak, 18. maja, a učestvovaće mališani iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ i članovi Slikarske radionice „Paleta“, te učenici, sportisti i sugrađani aktivni u oblasti kulture.

U utorak, 19. maja, u holu Osnovne škole „Sveti Sava“ biće otvorena izložba fotografija „Zvornik nekad i sad“ zvorničkog profesora Zorana Ivanovića, dok će u srijedu na platou „Kasina“ biti održan koncert Osnovne muzičke škole.

U četvrtak, 21. maja, osim svečane akademije, biće upriličeno i otkrivanje „Paletinog“ murala na šetalištu kod Pošte, dok će pozorište „Aleksandar Joković“ iz LJubovije u Domu omladine izvesti predstavu „Profesionalac“.

U petak će djeca iz vrtića „Naša radost“ izvesti završnu priredbu na platou „Kasina“, nakon čega je planirana predstava za djecu „Šumska Šala-bala-bajka“.

U subotu će „Eko Drina“ – sekcija „Safari“ rafting kluba organizovati DŽipijadu, a tada će biti održan i festival gitare „Zgitar fest“.

Savjetnik načelnika opštine za omladinu i sport Ognjen Pavlović rekao je da će u okviru sportskih aktivnosti, u srijedu u Ulici Svetog Save, biti realizovana ukupno 21 trka kroz grad, od kojih jedna na rolerima, uz učešće učenika zvorničkih škola.

„U glavnoj gradskoj ulici u subotu, 23. maja, biće održani gradski turniri u odbojci i basketu za najmlađe sugrađane. Istog dana biće upriličena i promocija klubova koji se bave borilačkim sportovima“, rekao je Pavlović dodavši da će sportskim aktivnostima biti obuhvaćeno više od 1.500 učesnika.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović na Dan opštine organizovaće i prijeme za strijelce protivgradne zaštite iz protivgradnih stanica koje dejstvuju na području zvorničke opštine, kao i prijem za novinare.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović rekao je da će zbog realizacije pojedinih manifestacija, u određenim vremenskim terminima, za saobraćaj biti zatvoreni dijelovi Ulice Svetog Save.

Cvjetinović je podsjetio da se 21. maj obilježava kao Dan opštine Zvornik od 2010. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare