Čvoro: Broj krivičnih djela smanjen za 23 odsto

0

Stanje bezbjednosti na području opštine Pale je zadovoljavajuće, o čemu govori i podatak da je u prošloj godini broj krivičnih djela smanjen za 23 odsto, a narušavanje javnog reda za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je danas komandir Stanice policije Pale Milan Čvoro.


Čvoro je na sjednici Skupštine opštine naveo da je, novom sistematizacijom radnih mjesta u MUP-u Republike Srpske, na Palama formirana i Jedinica za podršku koja ima 21 pripadnika, koja će doprinijeti poboljšanju stanja bezbjednosti na području ove opštine.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je dobru saradnju sa Stanicom policije što je doprinijelo poboljšanju javnog reda i mira na području ove lokalne zajednice.

On je naglasio da je na području opštine alarmantna situacija kada je riječ o povećanju broja korisnika narkotičkih sredstava, zbog čega treba pojačati aktivnosti na tom planu.

Govoreći o bezbjednosti na području Jahorine, Kovačević kaže da je opština platila postavljanje tri kamere, tako da je ova planina pokrivena video-nadzorom.

Komentarišući proteste u Sarajevu, on je istakao da je Istočno Sarajevo specifično područje zbog blizine entitetske linije i da na ovom području mora biti povećan broj policajaca, što je i jedan od zaključaka nedavno održanog sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavom Jovičićem.

On je rekao da je opština pružila i materijalno-finansijsku pomoć Policijskoj stanici Pale kako bi pojačala svoje aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments