Cvijetnjak čika Pante ponovo blista

0

Čika Panta je bio naš sugrađanin koji je sa mnogo pažnje uzgajao i njegovao prelijepi cvijetnjak, ne štedeći pri tome ni vrijeme ni trud. Nažalost, nakon njegove smrti malo ko je osjetio potrebu da nastavi taj nesebični posao.

Privučeni sjećanjem na ovog vrijednog čovjeka, slikom cvijetnjaka dok ga je on uređivao i razočarani sadašnjim odnosom građana prema njemu, odlučili smo se da se organizujemo i sprovedemo akciju uređenja. Čovjek živi onoliko koliko živi ono što je on stvorio i tople uspomene na njega. Uz to, cvijetnjak nije dobrobit za jednog čovjeka, već je veoma vrijedan ukras našeg grada i dužnost nam je da ga čuvamo.

Prethodnih pet dana svako jutro u sedam časova, osam vrijednih djevojaka, članica Omladinskog kluba Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale, uz povremenu pomoć ostalih volontera, članova kluba, su radile na uređivanju ruža. Sav posao, koji je u pojedinim trenucima bio i fizički zahtjevan, nije nam teško padao jer smo u svakoj ruži vidjele ljepotu i mladost, za koju se moramo boriti i diviti joj se. U toku rada ljudi iz okolnih radnji pružali su nam podršku i donosili osvježenje, što nam je svakako mnogo značilo. Nije bilo prolaznika, koji nije zastao i osvrnuo se na sve što je urađeno. To nam daje nadu da će se i ostali građani u buduće sa više volje zalagati u održavanje cvijeća, ne samo u ovom cvijetnjaku već i na ostalim zelenim površinama u našem gradu.

Vjerujemo da oni zaista jesu zauzeti svojim, različitim poslovima, ali svi možemo izdvojiti malo vremena za nešto što će nam svima činiti dane ljepšim i mirisnijim.

Čini mi se da je i život smisleniji ako činimo nešto i za druge, ne samo za sebe i profit. Zaista nije mnogo potrebno, ašovčić, rukavice i malo entuzijazma mogu učiniti čudo, a tome, sigurna sam, svi možete posvjedočiti.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/cvjetnjak_cika_panta/] width=[103] height=[90] title=[Cvijetnjak čika Pante ponovo blista] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Nataša Gazivoda)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments