Cvijanovićeva uručila 28 rješenja o nepovratnim sredstvina

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u Istočnom Novom Sarajevu rješenja o nepovratnim novčanim sredstvima za stambeno zbrinjavanje šest porodica ratnih vojnih invalida i 22 porodice poginulih boraca, u pojedinačnim iznosima do 8.000 KM.

„Došli smo danas ovdje u Istočno Novo Sarajevo da završimo veliki projekat stambenog zbrinjavanja u Republici Srpskoj, koji podrazumijeva dodjelu stambenih jedinica ili određena nepovratna sredstva za ukupno 5.606 korisnika“, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske prethodno uložila dva miliona KM za stambeno zbrinjavanje 77 korisnika, a isto tako i opštinske vlasti su preuzimale obaveze i same učestvovale u određenom broju zbrinjavanja.

Premijer Srpske najavila je da će za dan-dva imati niz sastanaka koji će joj pomoći da pitanje stambenog zbrinjavanja boračkih porodica bude riješeno do kraja, jer je preostao određeni broj ljudi, ratnih vojnih invalida i boraca koji se nisu našli na spiskovima u dosadašnjem procesu stambenog zbrinjavanja.

Prema njenim riječima, postoje dvije varijante – jedna kroz redovno zbrinjavanje, za koju će Vlada odrediti rok, i druga, da prosto bude formulisan novi sličan program koji bi bio proveden u narednoj ili naredne dvije godine.

„Veoma sam zadovoljna što smo ovo doveli do kraja i nastavljamo dalje da rješavamo jednu po jednu opštinu. Rekli smo da ove godine mora da se završi ovaj projekat da bismo mogli da obratimo pažnju na one koji se iz formalnih razloga nisu našli na spiskovima za zbrinjavanje, koji su formirani još 2007. godine“, navela je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je novinarima da ova lokalna zajednica brigu o stambenom zbrinjavanju porodica iz boračke kategorije vodi još od kraja rata.

„Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske na području opštine zbrinuto je do sada ukupno 117 porodica, a sama opština zbrinula je 19 porodica“, istakao je Ćosić.

On je u ime oštine i u ime Vlade Srpske zahvalio korisnicima ove pomoći na strpljenju, s obzirom da se realizacija ovog velikog projekta provodi od 2007. godine.

„Predsjednik Vlade Republike Srpske sve ovo vrijeme bila je odlučna u namjeri da istraje i da ovaj projekat realizuje u cijelosti, iako smo svi svjesni da se niko nikada porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima ne može do kraja odužiti za sve ono što su učinili i dali za Srpsku“, naglasio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, ubrzo bi trebalo da uslijede aktivnosti za zbrinjavanje preostalih desetak porodica iz ove kategorije koje još nisu na adekvatan način riješile pitanje svog stambenog prostora.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare