Cvijanović: Očekujem rješavanje problema RTVIS

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je očekivanje da će biti pronađeno rješenje za probleme Radio-televizije /RTV/ Istočno Sarajevo, čiji radnici mjesecima ne primaju platu.
Na pitanje novinara u Istočnom Sarajevu da li se Vlada Srpske može uključiti u rješavanje problema ove RTV, Cvijanovićeva je podsjetila da se Vlada u ovaj problem uključivala u nekoliko navrata i tokom prethodnih godina, te obezbjeđivala pomoć.

“Međutim, osnivač ove RTV – grad Istočno Sarajevo nije pokazalo interes za funkcionisanje tog subjekta. Koliko sam shvatila, oni bi da daju podršku za neke druge medije, a ne za medij čiji su osnivači”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da Vlada ima komunikaciju sa predstavnicima ove medijske kuće, ali da svako treba da radi svoj dio posla.

“Vlada Srpske je zainteresovana da se stvari stabilizuju, ali moramo znati gdje se locira odgovornost, a ona se u ovom slučaju locira na grad. Postojale su ranije različite varijante kako da se taj problem riješi i mislim da ćemo naći rješenje”, rekla je premijer Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments