Crkva u Krajišićima na meti lopova

0

SOKOLAC – Nepoznati počinilac provalio je u Crkvu Svetog Marka, u selu Krajišići, na rubnom dijelu opština Olovo i Sokolac, uz entitetsku liniju razgraničenja i ukrao dva putira i nešto novca, rekao je Srni predsjednik Crkvenog odbora Milenko Kapuran.

On kaže da se za sada ne zna kada se krađa desila i ističe da je provalu 17. decembra primijetio mještanin Mile Kapuran, prilikom posjete Crkvi koja se nalazi na uzvišenju Krst iznad sela.

„Iz Crkve su ukradena dva putira i nešto sitnog novca sa ikone, te kanta sa farbom kojom smo planirali urediti vrata“, rekao je Kapuran.

On navodi, da je nedavno u selu u blizini Crkve obijena i kuća porodice Savić koja živi u inostranstvu, iz koje je ukraden televizor, te se pretpostavlja da je provala u hram i tu kuću počinjena istog dana.

Kapuran je podsjetio da je crkva u selu Krajišići, posvećena Svetom apostolu i jevanđelisti Marku, sagrađena i osveštana 2008. godine i da od prvih dana povratka do danas nije bilo nikakvih problema sa komšijama Bošnjacima.

Selo Krajišići je nakon Dejtona podijeljeno linijom entitetskog razgraničenja između opštine Olovo /Federacija BiH/ i opštine Sokolac /Republika Srpska/.

Prema njegovim riječima, u dijelu sela koje je nakon Dejtona pripalo FBiH stalno žive četiri srpske povratničke porodice i nekoliko njih dolazi povremeno.

Vjernici se kod Crkve u Krajišićima okupljaju dva puta godišnje, i to na Markovdan, 8. maja i prve nedjelje po Petrovdanu.

Krajišići su od Sokoca udaljeni 30 kilometara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare