Ćosić: Uvažavam rad prethodnog i podržaću rad novog rukovodstva

1

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić izjavio je danas da uvažava ono što je radilo prethodno rukovodstvo Boračke organizacije Pale, kao i da će podržati i uvažavati ono što će raditi novoizabrano rukovodstvo ove organizacije.

Nakon sastanka sa rukovodstvom Boračke organizacije Pale, on je potvrdio opredijeljenost Gradske uprave da sarađuje i sa vrhom Boračke organizacije Republike Srpske, kao i sa opštinskim rukovodstvima.

On je naglasio punu podršku novoizabranom predsjedniku Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandru Saviću, jedinstvu boračke organizacije i zastupanju interesa boračkih kategorija.

„Drago mi je da je ovaj proces koji je bio na Palama dobio punu legitimnost, a koji, prema mom mišljenju, nije nimalo bio dramatičan, niti onakav kakvim ga je neko želio predstaviti u javnosti. Jednostavno, radilo se o potrebi sprovođenja izbora u svim mjesnim boračkim organizacijama kako bi se obezbijedili uslovi i za sprovođenje izbora u Opštinskoj organizaciji Pale i za veću masovnost u ovoj organizaciji“, rekao je Ćosić novinarima.

Kao gradonačelnik on ističe da apsolutno uvažava ono što je radilo prethodno rukovodstvo, kao što će podržati i uvažavati ono što će raditi sadašnje rukovodstvo Boračke organizacije Pale.

Podsjećajući da je grad Istočno Sarajevo sveprisutan u svih šest boračkih opštinskih organizacija, Ćosić je rekao da ih podržavaju kroz finansijsku, podršku u zapošljavanju demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, kao i da brinu za ratne vojne invalide i porodice nestalih boraca i civila.

Ćosić je rekao da je na ovom sastanku razgovarano i o kulturi sjećanja, održavanju spomenika, potrebi što masovnijeg obilježavanja događaja iz istorije Republike Srpske i tradicije Vojske Republike Srpske i drugim važnim pitanjima.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Jasna Lazarević Gavrilović izrazila je zadovoljstvo sastankom sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva.

„Raduje nas opredjeljenost i susretljivost gradonačelnik Ćosića i nadamo se i ubuduće dobroj saradnji. Mislim da u budućnosti neće biti nikakvih problema“, rekla je Gavrilovićeva.

Ona je najavila bolju i pravičniju raspodjelu sredstava namijenjenih za zbrinjavanje boračkih kategorija, putem efikasnijeg rada mjesnih boračkih organizacija, a neće izostati ni istorijski časovi, projekti očuvanja tradicije i održavanje spomen-soba.

Prema njenim riječima, novo legalno izabrano rukovodstvo Boračke organizacije Pale ima punu podršku Boračke organizacije Republike Srpske, sa kojom je već ostvarilo dobru saradnju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Izjava gospodina gradonačelnika da uvažava dosadašnji rad Boračke organizacije Pale, je njegov lični stav, što naravno uvažavam. Iz vlastitog iskustva sa radom pomenute organizacije imam duboko pravo da se ne slažem. Učesnik sam otadžbinskog rata, u kome su mi u jednom danu -22. januara 1993. godine poginula dva rođena brata, pripadnici VRS. Stariji brat rođen je bio 1953. a mlađi 1957. godine. Na spomen ploči poginulih boraca kod pošte na Palama, za starijeg brata piše da je rođen 1948, a za mlađeg 1955. Znači greška kod obadvojice, niti im je tačan datum rođenja a ni pogibije, žalosno, ali istinito. Pitam se ko je satavljo spisak i podatke kod upisa, da i taj par podataka nije moga tačno i istinito da napiše? Valjda postoje službene evidencije kod VP, pa su se mogli tačni i pouzdani podaci utvrditi. A i ja sam živ, treći preostali brat, mogli su nadležni mene kontaktirati, ali to se nije učinilo. Ovo je klasičan primjer, nerada, bahatosti i neodgvornosti, onih koji su bili dobro plaćeni za svoj posao, koji nisu uradili kako treba.Kako moja dva poginula braća nisu bila oženjena, nisu imali žene i djece, jeftino su koštali ovu Republika za koju su dali život. Pa valjda… Read more »