Ћосић са члановима Удружења „Мали истраживачи“

0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас на Тврдимићима са представницима и члановима Удружења грађана „Мали истраживачи“ о активностима које подразумијевају боравак д‌јеце у природи, враћање обичајима, традицији и упознавање са добробитима здравог начина живота, саопштено је из Градске управе.

Ово удружење основано је с циљем приближавања д‌јеце природи кроз помоцију пољопривреде, али и развијања осјећаја према природи и живим бићима, што би омогућило смањење ризика од појаве епидемиолошких и физичких обољења код д‌јеце.

Током разговора је наведено да су у овој години предвиђене активности које подразумијевају промоцију здравијег одрастања д‌јеце одржавањем излета у природи, упознавање биљног и животињског свијета, узгоја поврћа, воћа и љековитог биља без употребе синтетичких пестицида и ђубрива, те кориштење сјемена аутохтоних сорти.

Предвиђено је и повезивање са локалним домаћинствима, а планиране су и велике акције чишћења, поправке и уређивање стаза, као и израда пластеника.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare